Velen van jullie gebruiken serums, oliën en andere middeltjes om het haar goed eruit te laten zien. Echter komt ware schoonheid van binnenuit. Hier wat tips hoe je het haar kan verzorgen van binnenuit door middel van vitamines.

Vitamine A

Deze vitamine is goed voor de productie van talg. Als je niet genoeg talg hebt, dan droogt het huid uit. Vooral in de zomermaanden heb je behoefte aan talg, want in deze periode droogt de zon en warmte het huid sneller uit.

Vitamine A zit veelal in dierlijke producten, zoals zuivel en natuurlijk vlees, vis en eieren. Ook in margarine, halvarine en braadproducten zit vitamine A. Verder zit het ook in lever.

Vitamine B

Er zijn veel verschillende vitamine B’s, maar ze zijn allemaal goed voor het haar. Vitamine B reguleert veel in het lichaam, waaronder grotendeels het huid. Aangezien het haar in de hoofdhuid ontstaat, is vitamine B net zo belangrijk voor het haar als voor de huid.

Vitamine C

‘Verjongingsvitamine’, zo wordt deze ook wel genoemd. Vitamine C gaat namelijk haaruitval tegen en vertraagd de vergrijzing.

Zonlicht (Vitamine D)

De zon zorgt ervoor dat het haar sneller groeit door het haar te voeden met vitamine D. Is er geen zonlicht (wat ik kan begrijpen in Nederland)? Dan zijn er natuurlijk nog de vitaminepillen. Is er wel zon? Geniet er dan volop van!

Vitamine E

Sneller lang haar? Zorg dan dat je genoeg vitamine E binnenkrijgt. Deze bevordert namelijk de haargroei door het haar te versterken vanaf de wortel. De vitamine zit onder andere in avocado’s. Iets wat menig mensen graag eten.

Selenium

Geen vitamine, maar wel een mineraal. Je hebt hier niet veel van nodig, maar is toch een leuk extraatje voor het haar. Selenium verbetert de conditie van het haar en zit onder andere ook in lever. Ook broccoli, knoflook en asperges bevatten selenium.

Neem genoeg vitamines

Als je genoeg van deze vitamines binnenkrijgt, dan zal het haar hoogstwaarschijnlijk langer en sterker groeien zonder veel uit te geven aan haarmiddeltjes!

 

Benieuwd wat je sterrenbeeld zegt over je kapsel? Bekijk dan snel dit bericht!