Föhnen kost veel tijd. Wij hebben een aantal tips waarmee je het drogen van het haar met een föhn versnelt.

Klittenvrije balsem

Na het wassen het haar even insmeren met een balsem dat klitten tegengaat. Hiermee kan het haar makkelijker gekamd worden en dus ook sneller droog geföhnd worden.

Haar goed droog maken

Dep het goed droog met bijvoorbeeld een t-shirt en maak geen cirkelbewegingen. Een handdoek kan soms te grof zijn voor het haar en kan het beschadigen. Een t-shirt absorbeert het water overigens beter dan een handdoek.

Niet meteen föhnen

Laat het haar eerst aan de lucht drogen. Ga in tussentijd even omkleden, tandenpoetsen of schoonmaken. Doe niet al je make-up, want die kan ”smelten” bij het föhnen. Door het haar aan de lucht te laten drogen, maak je het haar sneller droog met de föhn en kan je zo’n 5 tot 10 minuten besparen.

Gebruik een professionele föhn

Er zijn onwijs veel föhns op de markt. Wil je niet veel uitgeven? Dan eindig je meestal met een föhn die een zwakke motor heeft en dan duurt het föhnen veel langer. Als je investeert in een kwalitatieve föhn met een sterke motor, dan droogt je haar in een rap tempo. Zoek bij een föhn met een vermogen van minimaal 2000 Watt. Dit zijn de echte aanraders.

Stop niet te vroeg met föhnen

Als je te vroeg stopt, dan krijg je nooit dat mooie gepolijste look. Het haar moet echt helemaal droog zijn om er tip top uit te zien. Deze fout wordt vaak gemaakt en hier waarschuwen wij je voor. Ook al heb je een ontzettende haast, föhn tot je haar helemaal droog is.

Slag in het haar maken

Kort nadat je je haar hebt geföhnd en het nog warm is, kan je je haar voorzichtig in een losse knot doen. Hierdoor krijg je later een mooie slag in het haar. Je kan ze ook even vastzetten met speldjes, maar dat heeft dan wel wat meer tijd nodig en misschien kan je dan niet zo de deur uit. Met een losse knot kan je wel meteen de deur uit, mocht je haast hebben.

 

Lees meer op Haarreconstructie.