Vorige week hebben wij het gehad over de handigheidjes voor het mannelijke haar. Vandaag gaan we daarmee verder en hebben breiden wij het lijstje uit.

Chloor. Nee dank je!

Chloor is zeer slecht voor het haar. Het is vooral schadelijk als je regelmatig zwemt. Chloor verwijdert namelijk de natuurlijk oliën van het haar. Hierdoor wordt het haar poreus en breekbaar wat weer leidt tot droog en ruw haar.

Af en toe een baantje trekken is geen probleem en de regelmatige zwemmers zullen ook niet snel last hebben van haaruitval. Enkel als het haar en huid vaak blootgesteld wordt aan chloor met een hoge chloorniveau, dan is de kans op haaruitval groot. In het zwembad is het chloorniveau gelukkig niet extreem hoog.

Om je haar tegen het chloor in het water te beschermen, kan je conditioner insmeren voordat je het water in gaat. Was wel gelijk het haar als je klaar bent met zwemmen.

Kort houden

Als je al kaal begint te worden, dan is het raadzaam om een kort kapsel te nemen. Haar dat dun begint te worden, valt namelijk op als naarmate het langer wordt. Houd het dus lekker kort!

Heet föhnen

Mocht je een föhn gebruiken om je haar te drogen, droog het dan niet te heet. Hitte beschadigd namelijk het haar. Gebruik daarom de koude stand, als je die hebt, of föhn van een wat verdere afstand.

Vet haar?

Zit er dan niet te vaak aan. Bij aanraking of beweging komen de olieachtige substanties vrij die in het hoofdhuid horen en voeden.

Koud water wassen

Via de hoofdhuid worden belangrijke voedingstoffen aangevoerd voor het haar. Koud water knijpt deze toevoer af. Douche/was dus niet te vaak met koud water.

Hairspray

Hairspray is niet echt bepaald een gezond product, maar doet wel heel goed zijn werk. Gebruik het dus met mate. Nadat je het haar hebt gemodelleerd met gel of wax spuit je een beetje op je handen en breng het aan op je haar.

 

Meer haarweetjes of handigheidjes op Haarreconstructie.