Veelal hebben wij tips voor het haar van de vrouwen. Vandaag hebben wij ook tips voor de mannen! Lees hieronder een aantal handigheidjes voor het mannelijke haar.

Uitdunnend haar?

Haal dan matterende producten erbij. Deze producten glanzen niet en absorberen dus licht in plaats van weerkaatsen. Hierdoor lijkt het haar dikker.

Wassen met eieren

Dit is misschien het meest smakelijke manier, maar wel zeer gezond voor het haar. Een à twee maal per maand het haar wassen met eieren zorgt ervoor dat het haar goed gevoed wordt met proteïne. Hierdoor krijgt het haar een gezonde en volle uitstraling.

Gel of wax uitwassen

Als je je gel of wax eruit wilt wassen, breng dan je shampoo aan op droog haar. Daarna uitspoelen en het haar is weer schoon. Het wassen voelt misschien even anders aan dan dat je gewend bent, maar het is zeker effectief.

Dep je haar droog

Ga niet wild met je handdoek door het haar heen. Dit zorgt ervoor dat het haar sneller afbreekt en gaat spleten. Dit wil je natuurlijk niet. Dep het haar droog, want het haar moet met voorzichtigheid verzorgd worden.

Hoofdhuid

Het haar begint in je hoofdhuid. Vergeet dus niet dat gebied ook te verzorgen. De kwaliteit van het haar is immers verbonden met je hoofdhuid. Gebruik hydraterende shampoos en goede conditioners. Wat ook helpt is het scrubben van het hoofdhuid. Dit kan je doen door bijvoorbeeld suiker bij de shampoo te doen. Klinkt misschien vreemd, maar is zeker effectief.

Niet te vaak wassen

Was het haar niet te vaak. Twee keer per week is genoeg en alleen als het haar echt vies is. Te vaak wassen zorgt voor een droge hoofdhuid. Om dit te voorkomen kan je conditioner gebruiken na het wassen.

 

Valt het haar uit in grote getale? Lees hier alles over haaruitval. Wilt u meer handigheidjes? Bekijk dan onze nieuwsitems.