Ja, echt waar. Kappers zijn ook mensen. Hier zijn een paar dingen dat je niet moet zeggen en zij liever niet willen horen als je in de kappersstoel zit. 

Graag een kort pittig kapsel.

Nee. Kappers luisteren graag naar hoe je je kapsel wilt, maar vertel het wel op de juiste manier. Kort en pittig kan niet door de beugel. In plaats daarvan kan je ‘kort en in model’ of ‘kort en sexy’ zeggen.

Mag iets sportief zijn.

Een kapper kan een ander beeld hebben bij het woord ‘sportief’ dan jij. Geef dus duidelijk aan wat je precies wilt en noem geen termen die veel te breed zijn. Een sportief kapsel kan in mijn ogen een gemillimeterd kapsel zijn. Er ligt dan geen haar in de weg als ik aan het ‘sporten’ ben.

Iets anders, maar wel alleen de punten.

Dus wil je nu wel wat anders of niet? Alleen de punten knippen is natuurlijk niet iets anders. Dat is het huidige kapsel bijwerken. ‘Make up your mind’. Of je wilt iets heel anders of hetzelfde.

De verf pakt niet, want het haar is weer na een week grijs.

Dat is uitgroei. Het ligt niet aan de verf.

Is een permanent leuk voor mij?

Als je de stijl van vroeger op wil pakken, dan wel. Voor een hippe kapsel moet je vooral geen permanent vragen bij de kapper. In deze tijd zijn de healthy, natuurlijke looks in. Dus als je een beetje met de tijd mee wil gaan, vraag daar naar.

Kunnen jullie mij nog snel knippen in 10 minuten?

Nee. Als je goed geknipt wilt worden dan gaat dat minimaal een half uur duren. Ga dus naar de kapper als je er de tijd en geduld voor hebt.

Zou ik harde krullen mogen?

Dit is iets dat je niet moet willen, naar onze mening. Het is 1. niet gezond voor je haar en 2. het ziet er eerlijk gezegd niet uit.

Klik hier voor meer nieuwsitems.