Jen Atkin mocht aan het haar zitten van onder andere Jennifer Lopez, Reese Witherspoon, Emma Stone en de hele familie Kardashian. Zij weet dus echt wel raad met je haar. Ze heeft ooit een les gegeven en daar had ze een aantal tips voor het onderhouden van je haar.

Kappersafspraak inplannen

Je hoeft niet altijd op een vaste tijd naar de kapper. Plan dus niet bijvoorbeeld om de 2 maanden een afspraak met de kapper. Jen Atkin zegt zelfs dat het uitstellen van een kappersafspraak helemaal geen probleem is. Het haar kan soms helemaal niet goed zitten, maar de week daarna weer perfect. Kijk dus vooral goed naar je haar of je daadwerkelijk een knipbeurt nodig hebt.

Geen prep-producten gebruiken, tenzij je heel fijn haar hebt

”Ik ben best wel old school als het op haar aankomt en breng niet teveel verzorgende of beschermende producten aan voordat ik begin met stylen. Alleen als iemand echt heel erg fijn haar heeft. Dan spritz ik 10 tot 15 pompjes van Sachajuan Ocean Mist over iemands lokken. Maar wanneer je mousse met hittebeschermende producten mixt, zakt alles veel sneller naar beneden.”, aldus Jen Atkin. Ze raadt mensen aan om droogshampoo te gebruiken om volume en textuur te creëren als je haar droog en gestyled is.

Veel tools gebruiken is niet zo erg

Zij gebruikt verschillende tangen om de perfecte kapsel te creëren. Voor een kapsel gebruikt ze soms een stijltang en twee verschillende krultangen, zodat er geen één plukje haar verkeerd zit. Voor degene die zelf het haar stylen: zorg wel dat je genoeg tijd hebt, want er is veel tijd nodig om al deze tools te gebruiken voor één kapsel.

De beste mogelijkheden voor een bruid

Voor bruiden maakt Atkin meestal een updo, omdat het haar dan de hele avond goed zit. Als het haar niet in een updo gezet wordt, gebruik dan niet te veel haarspray. Deze zorgt op den duur dat het haar zwaar wordt door al het dansen en dat resulteert in het ineen zakken van het haar. Atkin raadt dan aan om clip-in extensions te gebruiken. Deze houden de volume vast, zelfs als je de hele avond los gaat.

Oogschaduw

Atkin heeft een leuk trucje waardoor je haar voller eruit gaat zien. Breng oogschaduw op je haarlijn als je schedel vrij wit is.

 

Vraag een brochure aan bij Echt Haar Kliniek voor de mooiste haarwerken.