In de wereld van beauty is air drying steeds populairder aan het worden. De föhn maakt het haar sneller droog, maar neemt wel kostbare tijd in (vooral in de ochtend). Daarnaast is het blootleggen van het haar aan warmte niet altijd zo goed. Hierdoor is air drying steeds populairder aan het worden. In de zomer is dit zeer aangenaam, maar in de winter is dit geen pretje. Bij koude temperaturen worden de natte lokken plat en erg koud. Lees hieronder hoe je WEL het haar kan laten drogen door de koude lucht.

Grondig wassen

Iets wat nog niet veel mensen weten is dat het haar sneller droogt als het schoner is. Zet in je agenda een ”wasdag” en laat het haar op diezelfde dag ook drogen aan de lucht. Was je haar op die dag extra grondig en gebruik een conditioner voor in de puntjes. Heb je dik haar? Dan is het raadzaam om het twee keer te wassen.

Handdoek

Ruwe handdoeken zijn gevaarlijk voor je haar. Door de wrijving bij het drogen van het haar kunnen haren afbreken. Gebruik dus een quick dry handdoek. Deze handdoeken zijn voorzien van microvezels die voorzichtig omgaan met het haar. Wikkel dus je haar daarin na het wassen. Kan je niet over zo’n handdoek beschikken? Dan is het ook mogelijk om een katoenen t-shirt te gebruiken.

Laat het haar circa een kwartier gewikkeld en wikkel het daarna voorzichtig los. Dep vervolgens nog even op het haar, maar laat de punten met rust. De punten drogen altijd het snelst.

Geen stylingsproducten

Als je stylingsproducten gaat gebruiken na het wassen, dan houden deze producten het vocht in het haar vast. Zo droogt het haar natuurlijk niet snel aan de lucht. Laat deze producten dus lekker staan. Je kan wel producten gebruiken die de droogtijd verkorten, zoals blow dry sprays. Deze zijn eigenlijk bedoeld voor bij het föhnen, maar deze kunnen makkelijk gebruikt worden voor air drying.

Bij air drying is het vaak zo dat het haar gaat pluizen. Voorkom dit met een beetje olie of serum, zodat het haar er glad en gepolijst eruit ziet. Gebruik niet te veel, want dan kan het haar zwaar worden.