Vanaf haar 18e heeft Lola last van haaruitval. Het begon met een beetje en het werd steeds meer en meer. Toen de kale plekken zichtbaar waren, ontstond er paniek. Uit een onderzoek bleek dat ze last heeft van Alopecia Totalis. Dit is een auto-immuunziekte waarbij al het haar op het lichaam uitvalt. Echt Haar Kliniek zorgde dat ze weer de oude was.

Zwaar

Lola is moeder van 28 jaar en leidt nu 10 jaar aan Alopcia Totalis. Toen zij er achterkwam dat ze hier aan leidde, was dat een schok voor haar. Op haar 18e was ze middenin een mooie bloei van haar leven. Het was een fysieke maar vooral mentale klap voor haar. Depressie en psychische klachten ontstonden. Door al deze omstandigheden kwam stress ook nog eens om het hoekje kijken, waardoor de ziekte alleen maar erger werd. Ze kon hierdoor ook niet solliciteren voor een baan. Daarnaast kon de verzekering niks betekenen voor de auto-immuunziekte, omdat deze ziekte niet in het ”pakket” zat. Financieel had de moeder van twee erg zwaar. Rondkomen kon maar net en sparen was nauwelijks een optie.

Hulp

Om toch naar buiten te kunnen voor bijvoorbeeld boodschappen, zocht ze naar een pruik. Echter geven de synthetische pruiken die zij kocht een allergische reactie op. Ze kreeg hierdoor jeuk en eindigde uiteindelijk met open wonden. Lola’s thuisbegeleidster zocht contact bij Stichting ANDERS en vroeg: ”Is er een bedrijf dat zich wil inzetten voor deze moeder en haar kan voorzien van een haarreconstructie van écht haar?”

Verlossing

Stichting ANDERS zocht mogelijkheden in haar netwerk en kwam uit bij Echt Haar Kliniek. Doordat het bedrijf gespecialiseerd zijn in haarreconstructies, konden zij Lola wellicht helpen met haar probleem. En ja, zij konden Lola helpen. Het mooiste was dat ze dat kosteloos voor haar deden. Mooi gebaar!

Wens in vervulling

Lola ontving een warm welkom bij Echt Haar Kliniek. Ze had een een gesprek geplant bij het bedrijf en ze besproken samen de wensen van Lola. Er werd van alles gemeten en bekeken om voor Lola een geschikte haarwerk te maken.

Twee weken later mocht ze het haarstuk ophalen en ze kreeg weer het haar dat ze jaren terug ook had. Ze had vroeger een bepaalde slag dat iconisch was aan haar. Deze is opnieuw geconstrueerd en ze ziet er weer uit als voorheen. Ook de kleur was tot in de puntjes hetzelfde als vroeger. Haar wensen zijn vervuld en de hoop is teruggekeerd.

“Zonder haar raak je jezelf kwijt. Door dit nieuwe haar kan ik weer mezelf zijn en voel ik me weer écht vrouw. Ook is dit een belangrijke steun om uit de depressie te komen en weer gezond te worden. De reacties van de mensen om mij heen waren buitengewoon. Mijn familie kon alleen maar huilen toen ze me zagen want ze herkenden mij weer van vóór de ziekte.”, aldus Lola.

 

Voor meer informatie over haar en haarproblemen lees je op Haarreconstructie.