Haar vlechten heeft zo zijn verschillende functies. Het staat mooi, het haar zit niet in de weg en heel erg prettig tijdens het sporten of werken. Hieronder een aantal leuke tips en weetjes over het haar vlechten.

Platte, brede vlecht

Als je het haar vlecht in vier delen, dan wordt de vlecht breder en platter. Mocht je het nog niet kunnen, begin dan met minder delen. Start met twee delen (de gewone vlecht) en dan met drie delen en dan uiteindelijk met vier delen.

Vlechten om het haar heen

Deze manier van vlechten geeft de vlecht een nieuwe dimensie. Het ziet er onwijs leuk uit! Je vlecht hier met drie delen, waarbij je één deel los laat. Van de twee delen kruis je telkens om het losse deel heen. Maak het vast met een elastiekje.

Draaivlecht

Een van de simpelste vlechten is een gedraaide vlecht. Je hoeft enkel de twee delen te draaien en dan deze deken om elkaar heen draaien. Zet het daarna vast met een elastiekje of op een andere manier.

Dunne vlechtjes

Dunne vlechtjes geven meer detail aan het kapsel. Je kan er één of meerdere in het haar doen. De vlechtjes kun je opsteken of loslaten. Begin het vlechten boven je hoofd en werk vervolgens naar beneden.

Half lang haar

Lange haren vlechten gaat wat makkelijker dan halflang haar. Toch is het mogelijk. Wat een leuke variant is, is twee vlechtjes maken (één links en één rechts) en die vervolgens achter het hoofd vastmaken. Zo heb je een soort van kransje.

Vlecht in een vlecht

Een vlecht met leuke details: vlecht in een vlecht. Het is niet moeilijk en het ziet er erg leuk uit. Maak één of meer dunne vlechtjes. Verdeel dan het haar in drie delen en verdeel de dunne vlechtjes. Vervolgens vlecht je je haar zoals je dat normaal doet.