Voorheen waren de strak gekamde kapsels in de mode. Tegenwoordig komt de wat nonchalantere kapsels met bedekte zijkanten in het lijstje van de haartrends. Dit wordt ook wel de ‘disheveled’ look genoemd. Er worden steeds vaker mannen gespot die hun haar niet meer kammen, maar het haar aan de bovenkant los en warrig dragen. Sommige mannen kiezen ervoor om juist de zijkant weer op te scheren. Echter kunnen de flanken van het haar naar de zijkant van het hoofd worden gekamd. Dit wordt ook wel ‘slicked back’ genoemd. David Beckham heeft bijvoorbeeld zo’n kapsel.

david beckham hair

Maar tegenwoordig wordt het dus meer losjes gedragen. Het is af en toe even lekker om met je handen door je haar heen te gaan zonder dat je haar helemaal niet meer in model zit. Daarnaast is het ook een zeer goed kapsel voor mannen met dun haar, omdat zij dan meer volume in het haar krijgen. Hoe krijg je zo’n soort kapsel? Je kan beginnen om eerst de bovenkant en de zijkanten van je haar te föhnen. Vervolgens kan je het stylen met wat wax.

haar man

Hoe krijg je deze look?

Ten eerste moet je de lengte van je haar gelijk houden. Hierna kan je het style zoals jij het, het liefst wilt. Zo kan je bijvoorbeeld gaan voor een mannelijke pony, oftewel de ‘fringe’. Als je voor een wat gewaagder kapsel gaat dan is de fringe de boost die je nodig hebt. Je kan de zijkant opscheren en de fringe langs je gezicht laten vallen.

fringe haar man

Klassiek herenkapsel a la Pelle of Brad Pitt

Voor mannen met dik haar blijft dit een tijdloos kapsel. De voetbalspeler Pelle heeft dit kapsel weer helemaal nieuw leven ingeblazen. Dit kapsel wordt herkend door een ‘undercut’. Tegenwoordig weet iedereen best dat de zijkanten lekker kort mogen. Deze zijkanten kunnen bijvoorbeeld ‘gefade’ worden. Dit betekend dat de zijkant van het haar van heel kort naar steeds iets minder kort gaat. Het haar aan de bovenkant gaat vervolgens strak naar achter maar wel naar de zijkant gekamd. Dit kan eventueel met een ingeschoren scheiding. Een van de populairste versies hiervan is die van Brad Pitt. De zijkanten opgeschoren en de bovenkant strak naar achteren. Dit kapsel is tijdloos en is ook een trend in 2016.

brad pitt haar hair

Zoals ik al eerder vermeldde heeft voetballer Pelle het tijdloze herenkapsel weer nieuw leven ingeblazen. Dit kapsel is kenmerkend door zijn ingeschoren scheiding. Let er op dat je de scheiding niet te breed laat scheren, dit ziet er namelijk niet uit.

graziano pelle hair

Lang Haar

Ook het lange haar komt langzaam terug. Steeds meer mannen laten hun haar weer lang groeien. Het knotje in het haar is wel verleden tijd maar je haar naar achter dragen is helemaal goed.

langhaar man