Veel mensen hebben geen idee wat het verschil is tussen een haarreconstructie en een haartransplantatie. Wanneer mensen last beginnen te krijgen van haarverlies gaan zij vaak nadenken over een oplossing hiervoor. De meeste mensen weten echter niet welke oplossingen er allemaal mogelijk zijn en wat deze oplossingen precies inhouden.

Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een veelgebruikte oplossing onder beroemdheden die last hebben van kaalheid. Dit is echter een behoorlijke ingreep die een hoop geld kost. Een haartransplantatie is een medische operatieve ingreep waarbij de haarzakjes worden verplaatst om kaalheid op te vullen. Een haarreconstructie daarentegen is een pijnloos en niet-medisch hulpmiddel waarbij de kaalheidsproblemen middels een innovatief systeem wordt opgelost door met een haaraanvulling de oude situatie te herstellen. Uw nieuwe haren worden op een dun vliesje bevestigd dat aanvoelt als een tweede huid. Dit vliesje kan op meerdere manieren op uw hoofd worden bevestigd, afhankelijk van wat u het prettigst vind.

Haarreconstructie

Een haarreconstructie is een haaroplossing die zich specifiek richt op het gebied waar het haarprobleem zich voordoet. U behoud dus zoveel mogelijk van uw eigen haren. Door middel van een natuurlijke overloop tussen uw eigen haar en de haarreconstructie lijkt het net alsof u nooit last hebt gehad van haarverlies. U kunt een haarreconstructie dus zien als een soort toupet maar dan beter. Het verschil met een toupet zit hem voornamelijk in de kwaliteit. Waar een toupet vaak bestaat uit nep haar wordt een haarreconstructie van echt haar gemaakt. Dit is echter niet zomaar echt haar. Het echte haar wordt ook nog eens precies zo gemaakt dat het vrijwel identiek is aan uw eigen haar. Er wordt voor gezorgd dat het echte haar exact dezelfde lengte, dikte, kleur en krulling heeft. Doordat het haar zo sterk op uw eigen haar lijkt zal het in tegenstelling tot een toupet naadloos aansluiten op de rest van uw haar.