Betreurenswaardig nieuws voor kale mannen. Een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat kale mannen, naast hun haar ook hun aantrekkingskracht verliezen. Haaruitval bij mannen lijkt er voor te zorgen dat zij het op sociaal gebied moeilijker krijgen. Zij worden namelijk als minder succesvol en minder benaderbaar gezien.

Het onderzoek is gedaan door Amerikaanse Johns Hopkins Universiteit. Voor het onderzoek hebben 122 mensen foto’s van 13 mannen beoordeeld. Zeven voor- en na-foto’s van mannen die een haartransplantatie hebben ondergaan en 6 foto’s van kale mannen die op verschillende momenten waren genomen.

Jonger geschat

De mensen die de foto’s beoordeelden moesten cijfers uitdelen voor verschillende eigenschappen, waaronder dus aantrekkelijkheid, succes en benaderbaarheid. Mannen die een haartransplantatie hebben ondergaan worden gemiddeld 3,6 jaar jonger geschat dan die dat niet hebben ondergaan.

Verder kregen zij een hogere beoordeling voor de eigenschappen aantrekkelijkheid, benaderbaarheid en succes. Een onderzoeker stelt “mannen worden beoordeeld als jonger en aantrekkelijker na een haartransplantatie. Die factoren spelen een grote rol in je carrière en in je sociale leven.”

Haaruitval bij mannen is van alle tijden, meerdere onderzoeken wezen uit dat mannen die op jonge leeftijd haaruitval problemen hebben minder vruchtbaar zijn dan andere mannen. Er is een mogelijkheid om er wat aan te doen bij een specialist. Om niet helemaal in paniek te raken, een kaal hoofd is niet per se verkeerd. Kale mannen lijken langer en sterker, verder zouden mannen die op jongere leeftijd haaruitval hebben een kleinere kans op prostaatkanker hebben.